Greet Claessens

Politiek beest en oma van 9 kleinkinderen. Greet is grote fan van de slogan ‘meer dorp’: “Dit is wat Boechout-Vremde nodig heeft op dit moment.”

“Ik ben sinds 1981 passioneel bezig met politiek. Soms verlies ik me in die passie. Maar dat is niet erg, als ik de passie maar niet verlies. Zo ben ik meter van vluchtelingfamilies, doe ik huiswerkbegeleiding voor anderstaligen en ondersteun ik Gastvrij Boechout. Daarnaast zorg ik voor eenzame oude senioren - dat zijn er nog te veel in Boechout-Vremde.

Ruimtelijke Ordening en betaalbaar wonen blijven bij mij op prioriteit 1 staan. En vanuit de zijlijn stuur ik dat thema mee aan voor Groen-Gangmaker.

Meer dorp betekent voor mij minder zwerfvuil, meer groen in de straten. Boechout zou nog zoveel mooier zijn met meer bomen in de straten. Meer dorp betekent ook sociaal zwakkeren meer toegang geven tot cultuur en sport. De drempel moet lager. Daarnaast droom ik van meer wijkverbondenheid, méér dan de jaarlijkse barbecue. En van een toffe plek in het centrum van Boechout én Vremde, waar ouderen mekaar kunnen vinden. Dat, en nog veel meer, is voor mij ‘meer dorp’.”