Greet Claessens

04 September 2018

Greet Claessens

Plaats 22

Sinds 1981 passioneel bezig met politiek. Soms verlies ik me in die passie. Maar dat is niet erg, als ik de passie maar niet verlies. Zo ben ik meter van vluchtelingfamilies, ben ik coordinator van huiswerkbegeleiding voor anderstaligen en vrijwilliger in de ploeg van Gastvrij Boechout. Daarnaast zorg ik voor eenzame oude senioren in mijn buurt. 

Ruimtelijke Ordening en betaalbaar wonen voor mij: prioriteit 1.  Met visie probeer ik pistes mee aan te sturen. Als lid van "verlenging nooit" ga ik absoluut voor een groene ruimte corridor, een reconversie voor de luchthaven van Deurne. Samen met de beweging : Vliegerplein, geloof ik in een nieuw 'Tempelhof',  ombouw van de vroegere luchthaven van Berlijn, naar een fantastische recreatiezone voor iedereen.

Ik woon, leef heel graag in Boechout en wil verder acties doen rond zwerfvuil. Weg dat zwerfvuil.

Leuk mocht er meer groen in de straten komen. Boechout zou nog zoveel mooier zijn met meer bomen in de straten.

Iedereen mee: ook sociaal zwakkeren moeten de toegang vinden tot cultuur, sport, recreatie. De drempel moet omlaag. Ik droom van meer wijkverbondenheid, méér dan de jaarlijkse barbecue. En van een toffe plek in het centrum van Boechout én Vremde, waar ouderen mekaar kunnen vinden. Dat, en nog veel meer, is voor mij een gemeente die mag schitteren als de parel van de Zuidrand.