Joost Derkinderen

04 September 2018

Joost Derkinderen

Plaats 3

Geëngageerde voorzitter van de Milieuraad, actief in ’t Waait in ’t Park, Repair Café, samentuin, en nog veel meer prachtinitiatieven.

“IK ben verantwoordelijke van een afdeling in een maatwerkbedrijf. Vroeger heette dat ‘beschutte werkplaats’, maar omdat we in  de sociale economie letterlijk werk op maat aanbieden, is deze term gepaster. Ik ben erg actief in Boechout-Vremde. In de Milieuraad, maar ook op Sfinks festival, Konfijt, en als mede-organisator van ’t Waait in ’t Park. Ik ben gelukkig getrouwd en papa van twee kinderen.

Meer dorp betekent voor mij de uitdagingen waarmee we geconfronteerd worden aanpakken. Op een positieve manier. Niet alleen kritisch denken, maar er ook vooral iets mee doen.  Het wil ook zeggen onze lokale veerkracht versterken: deel lokaal, koop lokaal, eet lokaal ... We hebben ook een sterk sport- en verenigingsleven, een basis voor goed samenleven. Extra aandacht is nodig voor de mensen die moeilijk bereikt worden. Deze mensen op een respectvolle manier betrekken bij ons dorpsleven, daar moeten we voor gaan.”