WERKEN TRAMVERBINDING GAAN OP 23 AUGUSTUS NIEUWE FASE IN

31 Augustus 2010

Op 23 augustus gaan de werken om de tram door te trekken tot in Boechout een nieuwe fase in om het gedeelte van de Liersesteenweg van aan de Nieuwelei en tot iets voorbij de Drabstraat aan te leggen.Op maandag 23 augustus 2010 start de aannemer met de tweede fase van de werken voor de tramlijnverlenging van Mortsel naar Boechout. Dat betekent dat de verkeerssituatie op de Liersesteenweg vanaf die dag wijzigt. Maandag starten de werken langs de zijde van de onpare huisnummers. De werken voor de tramlijnverlenging zijn in de eerste fase bijzonder vlot verlopen. De eerste fase van de tramlijnverlenging van Mortsel naar Boechout is een maand vroeger dan gepland klaar, ondanks de strenge winter. De beëindiging van de eerste fase betekent dat de aannemer maandag 23 augustus kan starten met de tweede fase van de tramwerken. De eerste fase wordt opnieuw opengesteld voor het verkeer en de werf van de tweede fase wordt ingesteld.De tweede fase bestaat uit het gedeelte van de Lierstesteenweg N10 vanaf de Koeisteerthofdreef tot en met het kruispunt met de Drabstraat. Om de bereikbaarheid steeds te garanderen wordt de tweede fase, net als in de eerste fase ook opgedeeld in twee deelfases. Alles samen zullen de werken in deze tweede fase negen maanden duren.

De eerste deelfase (fase 2a) duurt 5 maanden en is gelegen langs de zijde van de onpare huisnummers. De straten die aan die kant uitkomen op de Liersesteenweg worden dan tijdelijk afgesloten. Auto- en fietsverkeer blijft nog mogelijk aan de andere zijde van de de Liersesteenweg, langs de zijde van de de pare nummers in twee richtingen. Om het autoverkeer in twee richtingen doorgang te kunnen verlenen moet de parkeerstrook in gebruik worden genomen. Vanaf maandag 23 augustus om 6 uur zal dan niet meer geparkeerd kunnen worden langs beide zijden van Liersesteenweg op het gedeelte tussen de Nieuwelei en de Kerkstraat/Drabstraat.

Ook voor de busgebruikers van de wijk rond de Drabstraat zijn er wijzigingen. Aangezien de Drabstraat moet worden afgesloten tijdens de werken in deelfase 2a, kan bus 140/141 hier tijdelijk niet meer door. Daarom zal De Lijn zijn route aanpassen. Voor meer informatie over de nieuwe busroute en de uurregeling kan de busgebruiker terecht bij De Lijn. De huidige deelfase 2a waarbij de Drabstraat afgesloten is en de bussen omrijden, duurt tot januari 2011.

Na voltooiing van deze deelfase wordt de overzijde, de kant van de pare huisnummers, aangepakt.

Bron: www.boechout.be