Tramverlenging Mortsel-Boechout start dit najaar

25 Augustus 2009

Begin augustus werden de contracten getekend voor Brabo 1, de eerste reeks tramlijnverlengingen uit het Masterplan Mobiliteit Antwerpen. Het project Brabo 1 omvat ondermeer de tramlijnverlenging Mortsel-Boechout. Dit betekent dat het startschot gegeven kan worden voor de realisatie van dit project. De voorbereidingswerken aan de nutsleidingen zullen starten in september. De werken voor de tramverlenging zelf zullen starten in de loop van oktober/november. De werken zullen in totaal drie jaar in beslag nemen. Tramverlenging Mortsel-Boechout De tramlijnverlenging Mortsel-Boechout bestaat uit het doortrekken van tram 7 vanuit Mortsel, vanaf het Gemeenteplein over de Statielei, de Liersesteenweg en de Provinciesteenweg tot aan Capenberg in Boechout. Samen met het aanleggen van de tram- en busbaan, gebeurt er in de straten een volledige herinrichting van gevel tot gevel. Er wordt werk gemaakt van brede voet- en fietspaden, voldoende parkeerplaatsen, nieuwe riolering en een nieuwe rijweg.

Het ontwerp en de bouw van het tramprojectproject zullen worden uitgevoerd door de aannemerscombinatie THV Silvius Bouw (bestaande uit Heijmans Infra NV, Frateur-De Pourcq NV, Franki NV en de THV Franki-Heijmans Bouw). Het contract werd verder ondertekend door de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM), De Lijn en Lijninvest, het agentschap Wegen en Verkeer en verschillende banken.

Tijdens de duur van de werken aan de tramverbinding zal er een werfcommunicator, door BAM aangesteld, zijn om de bewoners en handelaars in te lichten over de werken en mee te zoeken naar oplossingen bij mogelijke praktische problemen.

Fasering
Het verlengen van de tramverbinding zal in verschillende fasen gebeuren. De werken zullen starten op de grens Boechout-Mortsel, ter hoogte van het Hof Savelkoul. Eerst zal een gedeelte op het grondgebied van Boechout worden afgewerkt, nadien start men aan de realisatie van de tramverbinding op het grondgebied van Mortsel.

Infosessies
De Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel zal infosessies organiseren in Mortsel en Boechout. Tijdens deze sessies word je uitgebreid ingelicht over de fasering van het project en kan je de plannen inkijken en vragen stellen. Je verneemt meer over de data en locaties van deze infosessies in de loop van september.

Bron: Boechout.be