Straalt je dak?

28 Oktober 2009

Veel mensen beseffen niet hoeveel energie er via het dak en de muren van hun woning verloren gaat. Onder de naam 'Straalt je dak?' werden er daarom unieke thermografische luchtopnamen gemaakt die het warmteverlies van de huizen in de stad in kaart brengen. ??Op zo'n thermografische foto kan je aan de hand van kleurcodes de stralingswarmte van een dak aflezen. Ook de gemeente Boechout heeft deelgenomen aan dit project en nodigt jou hierbij uit op een van de infomomenten. Het is de bedoeling om het project 'Straalt je dak?' voor te stellen en de mogelijkheid te bieden een persoonlijke afspraak te maken om jouw dak te onderzoeken.?Voor de thermografische kaart zelf kan je terecht op .www.antwerpen.be/zoominopuwdak

Zoom in op jouw dak

Wil je weten hoe het met het warmteverlies in je woning zit? Ga dan als volgt te werk:

Surf naar www.antwerpen.be/zoominopuwdak.

Zoek op jouw straat en jouw straatnummer.

Schuif de thermofoto over de luchtfoto.

Kijk welke kleur je dak heeft.

Beantwoord de vragen onderaan de website.

Bekijk de legende en de bijkomende informatie om de resultaten correct te interpreteren.

Jouw dak in beeld

Op thermografische kaarten kun je de temperatuur aflezen: zo 'zie' je warmte. Je krijgt een beeld van de isolatiekwaliteit van een dak. Een dak dat veel warmte verliest, is niet goed geïsoleerd en kost geld én energie. Misschien verliest ook jouw dak energie? Meestal kun je dat eenvoudig verhelpen. Goede isolatie is van levensbelang voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

Infomomenten

Het eerste infomoment vond plaats op 13 oktober. Er vindt ook een infomoment plaats op dinsdag 10 november 2009 in het gemeentehuis. Je bent welkom om 19.30 uur in de raadzaal.?Het infomoment zal ongeveer een half uurtje in beslag nemen.

Bron: boechout.be