Oppositie stelt vragen over sociale woningen

16 December 2009

Vraagtekens bij toewijzing van sociale woningen BOECHOUT - Het toewijzen van sociale woningen aan personen met psychiatrische problemen is niet alleen een taak voor Boechout, vindt de oppositie.Wilfried Van Vlem (Team BV) vroeg op de gemeenteraad of gemeenten zoals Boechout, Mortsel of Duffel ?die een psychiatrische instelling hebben? zelf moeten instaan voor het begeleid wonen van (ex-)psychiatrische patiënten. Volgens hem moeten ook de buurgemeenten hierbij worden betrokken.

OCMW-voorzitster Greet Claessens (Groen!) weerlegde deze denkpiste, omdat het voor zulke personen belangrijk is 'de binding die ze met de gemeente hebben te kunnen behouden'.

Ouderen en personen met ernstige, langdurige psychiatrische problemen worden vandaag bij de toekenning van sociale woningen als doelgroepen weerhouden door het Lokaal woonoverleg. Daar maken onder andere de gemeente, het OCMW, De Ideale Woning en sociaal verhuurkantoor Woonweb deel van uit. Er zijn nu al woonunits voorzien in de Heuvelstraat (8) en Smalle Weg (14). Aansluitend op de Smalle Weg komt er een gemixt project van 27huurwoningen. In de Janssenlei worden tien eenpersoonsappartementen gerenoveerd.

Andere sociale woonprojecten zijn een kleinschalig project in de Kapelleveldstraat en de appartementsblok op de hoek A.Franckstraat/Boshoek.

Bron: hetnieuwsblad.be