Nieuw uitleensysteem en ruimere openingsuren in de bib van Boechout

01 September 2009

De bibliotheek van Boechout krijgt o.a. een nieuw uitleensysteem en ruimere openingsuren in de loop van het najaar. Van 7 tot en met 10 september is de bib uitzonderlijk gesloten wegens de installatie van het nieuwe uitleensysteem. Tijdens deze sluitingsdagen wordt dit nieuw en modern uitleensysteem geïnstalleerd.Na het plaatsen van aangepast meubilair volgt de technische installatie van het systeem. Twee zelfuitleenbalies maken het voor de bibliotheekbezoeker mogelijk om zelf materialen in te scannen op zijn lenerskaart. Ook de bibliotheekmedewerkers krijgen aangepaste werkplekken om meerdere items tegelijkertijd te kunnen uitlenen of innemen. Het nieuwe uitleensysteem is gebaseerd op RFID-technologie (Radio Frequent IDentification). Het bibliotheekmateriaal is voorzien van een chip die toelaat verschillende items op hetzelfde moment te scannen. Ook zal een aangepast anti-diefstalsysteem worden aangebracht.

Het doel van de vernieuwingen is de wachtrijen aan de balie te verminderen en personeelsuren vrij te maken voor begeleiding van bezoekers en informatieverstrekking.
Bovendien kan elke gebruiker dan vaker in de bib terecht dankzij ruimere openingsuren. Naast de huidige openingsuren zal de bib ook op maandag, dinsdag en vrijdag geopend zijn van 10 uur tot 12 uur. Dan is de bib van Boechout zeven dagen op zeven open.
Nieuw is ook de uitgebreide DVD-collectie die de bibliotheek binnenkort voorstelt en waar iedereen zijn gading kan vinden.

In de loop van het najaar treedt het nieuwe uitleensysteem in werking en zal de bib meer uren geopend zijn. De juiste data voor de realisatie van deze plannen worden zo snel mogelijk bekendgemaakt.

Bron: boechout.be