NACHTBUSSEN VANAF 1 MEI

26 April 2010

Dankzij het nieuwe aanbod van De Lijn is 't langer plezant in 't stad. Met nachtbus N14 kan je van Antwerpen naar Boechout en Vremde rijden. Deze vertrekt - samen met alle andere nachtbussen - op de F. Rooseveltplaats om 1.00 uur, 2.15 uur en 4.00 uur. De vertrekken op weekdagen in het centrum van Antwerpen tussen middernacht en half één voor een laatste volledige rit naar hun eindpunten. Alleen tram 4 en tram 7 houden er een half uur eerder mee op maar geen nood: op hun traject rijdt er altijd een andere tram zodat je toch op jouw bestemming geraakt.

laatste trams Tijdens het weekend zorgt het nachtvervoer voor een nog later aanbod in zowel het stadsgebied als naar de grote regio rond Antwerpen. Op vrijdag- en zaterdagnacht, als de laatste trams zijn binnengereden, nemen de Nachtbussen de dienst over zodat je tijdens de weekends zonder problemen 's avonds laat autovrij en zonder zorgen naar de film, het toneel, een concert of een dancing kunt. Je geraakt op elk moment weer veilig thuis. De F. Rooseveltplaats is de draaischijf voor alle nachtbussen. Hier wachten de 9 nachtbussen op elkaar zodat je vlot kunt overstappen in alle richtingen. Ze vertrekken hier gezamenlijk om 1.00 uur, 2.15 uur en 4.00 uur.

Wil je nóg later naar huis, dan is er het TOV-biljet. Met dat biljet krijg je per persoon 2 euro korting op een taxirit naar huis. En voor de echt late vogels is er nog altijd de eerste tram of bus naar huis. Je geraakt dus de klok rond terug thuis.

Heb je een abonnement? Dan mag je op vertoon van jouw abonnement gewoon mee en hoef je geen nachtbiljet te kopen. Wie geen abonnement heeft, koopt een nachtbiljet.

  • korte verplaatsing (1 of 2 zones)2 euro lange verplaatsing (3 of meer zones)3 euro

 

TOV-biljet (Taxi Openbaar Vervoer)

Heenreis: neem een tram of bus naar keuze in het stadsgebied.Waar je ook in Antwerpen wilt vertrekken; De Lijn is altijd in jouw buurt. De tram of bus brengt je naar je favoriete winkelstraat, naar je afspraak, naar het uitgaanscentrum, of naar waar je maar wil. Koop op tram of bus een TOV-biljet van 2,50 euro en jouw terugrit met de TOV-taxi is verzekerd. Bij dag én nacht, veilig en in stijl.Terugreis: met een TOV-taxi tot aan jouw voordeur.Met een TOV-biljet op zak geniet je van een belangrijke korting op je taxirit. Iedere reiziger krijgt een korting van 2 euro op de prijs van de taxirit in en om Antwerpen. Slimme passagiers reizen samen (maximaal 4 reizigers per taxi) en betalen zo een fractie van de normale taxiprijs.

Bron: boechout.be