Fietspunt Mortsel-Boechout-Hove

21 Februari 2011

In Mortsel, Boechout en Hove is het goed fietsen. Dat willen de lokale besturen, samen met de provincie, Vlaanderen en de NMBS-Holding, zo houden. Om de combinatie fiets - openbaar vervoer te promoten, worden de fietsers die gebruik maken van de diverse NMBS-stations extra verwend. Daar zorgen de medewerkers van het fietspunt voor vanaf 1 februari 2011. Het fietspunt Mortsel-Boechout-Hove wordt uitgebaat door vzw Werkvormm, een onderneming uit de sociale economie. Zij stellen mensen tewerk die moeilijk hun weg vinden in het normale arbeidscircuit. Met de fietspunten winnen dus én de fietsers én de kansengroepen.Ligging & contact

Het fietspunt Mortsel-Boechout-Hove bedient de vijf treinstations (Mortsel-Oude God, Morstel-Deurnesteenweg, Mortsel-Liersesteenweg, Hove en Boechout) en in de toekomst ook de nieuwe terminus van De Lijn nabij Capenberg in Boechout. De vaste werkplaats van het fietspunt bevindt zich in het station Mortsel-Oude God.

Groten Hof

2640 Mortsel

T: 03 888 81 36

F: 03 888 25 27

[email protected]

www.werkvormm.be

Openingstijden

Het fietspunt is elke werkdag geopend van 7u tot 19u.

Van 1 april t.e.m. 31 augustus kan u ook tijdens het weekend en op verlofdagen in het fietspunt terecht, van 9u tot 17u.

Dienstverlening

  • Toezicht op en onderhoud van fietsenstallingen Wie zijn stalen ros in één van de stations van Mortsel, Boechout of Hove parkeert, kan rekenen op een nette fietsenstalling. Daar zorgen de medewerkers van het fietspunt voor. Ze houden je tweewieler ook beter in de gaten door regelmatig toezicht.
  • Fietsherstel volgens het thuiskomprincipe Een lekke band, een te losse ketting of een defect achterlicht: aan elke tweewieler schort wel eens wat. In de vaste werkplaats van het fietspunt, in het station Mortsel-Oude God, kan je direct terecht voor eenvoudige herstellingen. In de andere stations hoef je enkel even te bellen en dan komt een fietspuntmedewerker je fiets herstellen. En dat dezelfde dag nog. Zo kan je 's avonds veilig naar huis trappen. Voor grotere herstellingen verwijst het fietspunt door naar de lokale fietshandelaars.

En dat is nog maar het begin. Straks kan je in het fietspunt komen aanrijden voor het graveren van je fiets. Toeristen kunnen er fietsen huren en pendelaars kunnen met een gehuurde plooifiets naar het werk sporen. Fietsen van leerlingen uit het secundair onderwijs kunnen er een controlebeurt krijgen. Alweer een pluspunt voor de fietser!