Extra sociale woningen tegen 2025

16 December 2009

Tegen 2025 moet Boechout bijna honderd sociale woningen meer tellen dan nu. De helft daarvan moet binnen de drie komende jaren gebouwd worden. Momenteel telt Boechout 83 sociale woningen. In 2025 moeten er dat 179 zijn. "Vooral voor ouderen en personen met ernstige en langdurige psychiatrische problemen", zegt OCMW-voorzitter Greet Claessens (Groen!). Een aantal woonprojecten verloopt in samenwerking met de sociale woonorganisaties De Ideale Woning, ARRO en het Sociaal Verhuurkantoor Woonweb.De gemeenteraad keurde zopas het toewijzingsreglement voor de sociale huurwoningen goed. Mensen die tien jaar voor de toewijzing minstens drie jaar in Boechout hebben gewoond, krijgen voorrang.

Waar?

In de Frans Segersstraat wordt een project van 27 huurwoningen gepland, waarvan zes voor beschut wonen. Op de hoek van de Boshoek en de Alexander Franckstraat komen dertien sociale woongelegenheden, waarvan tien nieuwe. Tien éénpersoonsappartementen voor beschut wonen zijn voorzien in een pand van de Broeders van Liefde in de Janssenlei.

En in de Kapelleveldstraat wordt een kleinschalig woonproject met zes appartementen en een eengezinswoning gerealiseerd. Aan de Lindelei in Vremde worden 21 koopwoningen gebouwd, aansluitend op het project Speelhoeve. Ook in de omgeving van de Kerkweg wordt een zone voorzien voor sociale huurwoningen.

Rusthuis Capenberg zal vanaf volgend jaar beginnen met de bouw van 32 serviceflats.

Bron: www.gva.be