DIENSTENONDERNEMING VAN DE PWA MORTSEL-BORSBEEK ‘ZITA’ BESTAAT 5 JAAR

16 December 2009

Het gebruik van dienstencheques voor poetshulp en huishoudelijke hulp kende de laatste jaren een immens succes. Daarom besloot de raad van bestuur van het PWA Mortsel en Borsbeek exact vijf jaar geleden om samen met Boechout de dienstenchequeonderneming 'Zita' op te starten.  De dienstenonderneming werd genoemd naar de heilige Zita, de patrones van dienstboden, huishoudsters en huispersoneel.

 

Vanaf het begin werd deze onderneming gekenmerkt door een perfecte samenwerking tussen stads- en gemeentelijke diensten en de OCMW's van Mortsel, Borsbeek en Boechout.

 

Ondertussen is dienstenonderneming Zita uitgegroeid tot een regelrecht succesverhaal. Zita heeft 56 personen in dienst waarvan 53 poetsvrouwen, 1 poetsman en 2 bedienden. Zij helpen niet minder dan 400 gezinnen in de regio Mortsel, Borsbeek, Boechout en Vremde.

 

Het succesverhaal van Zita

 

Het succes van Zita is een echte win-win situatie. Zita biedt niet alleen een uitweg voor verschillende groepen van mensen die de poetshulp broodnodig hebben.

 

Daarnaast is werken voor Zita ook een uitstekende oplossing voor bijvoorbeeld alleenstaande moeders die thuis willen zijn wanneer hun kinderen van school komen of een manier voor mensen die in het verleden in het zwart werkten om hun werk te legaliseren. Ook voor laag- of ongeschoolden is Zita een dankbare oplossing.

 

Daardoor stelt Zita mensen tewerk van verschillende achtergrond, nationaliteit en opleiding. Belangrijk is vooral dat de personeelsleden de juiste sociale instelling hebben. De interactie tussen de poetshulp en de gebruikers is immers cruciaal voor een goede samenwerking, gebaseerd op wederzijds vertrouwen. Door de relatieve kleinschaligheid, kan Zita echter nog poetshulp op maat voorzien en de wensen en vragen van zowel gebruikers als poetshulp op elkaar afstemmen

 

Heb je nood aan huishoudelijke hulp?

Bij dienstenonderneming Zita kan je steeds terecht voor alle informatie of hulp.

PWA Mortsel-Borsbeek vzw, DCO Zita, Antwerpsestraat 44-46, 03 450 89 65/66/67

 

Bron: www.boechout.be