Boechout zoekt warmtecoaches

09 Augustus 2017

Boechout zoekt warmtecoaches Boechout is nog tot 20 september op zoek naar warmtecoaches die deze winter gezinnen willen helpen met het juist instellen van de verwarming. Zo bespaart dat gezin niet alleen op de energiefactuur. Ook de klimaatwinst is aanzienlijk.  

Net als heel wat andere steden en gemeenten neemt ook de gemeente Boechout deel aan de provinciale campagne 'Vriend van de thermostaat'. Hiervoor zijn we op zoek naar warmtecoaches. Die zullen dit najaar vrijwillig op bezoek gaan bij gezinnen in de gemeente. Goed opgeleid geven ze tips op maat en helpen hen bij het zuinig instellen van de verwarming.

Schepen van Leefmilieu Mik Renders: "Boechout wil een duurzame gemeente zijn en wil haar inwoners graag helpen om hun energiefactuur te doen dalen. De inzet van warmtecoaches willen we dan ook graag ondersteunen. Volgens mij zitten er in onze gemeente heel wat goede warmtecoaches die bereid zijn andere gezinnen een handje te helpen."

De warmtecoaches hoeven geen verwarmingsspecialisten te zijn. Ze krijgen heel wat ondersteuning: materiaal, checklists om mee te nemen naar de huisbezoeken verzekering en een opleiding door Kamp C, het steunpunt voor Duurzaam Bouwen en Renoveren. Ze zijn vooral vriendelijk, energiebewust, actief, sociaal betrokken, en mondig genoeg om de verwarmingstips duidelijk over te brengen. Naast een sympathieke beloning mogen ze vooral veel erkenning en positieve reacties verwachten.

Wie meer info wenst, kan bellen met de dienst omgeving van de gemeente (03 460 06 38) of surfen naar www.vriendvan.be. Inschrijven als warmtecoach kan nog tot 20 september via het formulier opwww.vriendvan.be of door een mailtje te sturen naar vriendvan@provincieantwerpen.be.

Contact en info:

Mik Renders, schepen voor Milieu, [email protected]0473 20 73 97
Sofie Cuypers, dienst omgeving, 
[email protected], 03 460 06 38