Mik Renders

04 September 2018

Mik Renders

Lijsttrekker

Schepen voor wonen, energie, milieu, duurzaamheid, water en ontwikkelingssamenwerking

"Ik droom van een dorp waar het verkeer op mensenmaat is. Bij heraanleg van straten en pleinen is verkeersveiligheid de grootste prioriteit. In bebouwde kom opteren we voor zone 30 en van de smalle kernstraten  maken we fietsstraten, zodat de fietser  zijn plaats krijgt en de auto op kousenvoeten volgt. Door het verminderen van de snelheid en meer verkeersveiligheid zullen we meer geneigd zijn per fiets of te voet naar de plaatselijke winkels te gaan. We krijgen de kans om elkaar tegen te komen en een babbeltje te slaan."

Een Boechout-Vremde op mensenmaat en niet op auto-maat

"We richten wijken zodanig in dat ze enkel toegankelijk zijn voor de plaatselijke bewoners, zo  kunnen we het sluipverkeer een halt toeroepen.  Tevens worden wijken gezonder, veiliger en aangenamer om in te wonen en geven we de kinderen een plek om veilig buiten te spelen.

In Boechout -Vremde zijn er veel landbouwwegen.  We richten ze in met paaltjes of tractorsluizen zodat er enkel plaats is voor lokaal verkeer, landbouwvoertuigen en recreatieve weggebruikers.

Als we sluipverkeer willen beperken, dan moeten we ervoor zorgen dat onze verbindingswegen vlot verkeer aankunnen. We richten ze zodanig in dat elke weggebruiker zijn eigen veilige plaats krijgt.  Op die manier verbeteren we de mobiliteit en de bereikbaarheid."